Zeven jaar geleden zijn wij verhuisd naar ons huidige huis. We hadden het zelf laten bouwen en flink geïnvesteerd in een goede basis. Mooie muren, gietvloer, goede keuken en badkamers, dat werk. Daarna moest het huis natuurlijk nog worden ingericht. En dat was wel een dingetje, want het was een stuk groter dan ons vorige huis. En oh, we hadden ook nog twee kinderkamers in te richten. Dat moest dus low budget, want het geld was eenvoudigweg op. Wat vond ik het jammer dat ik voor Twan, mijn stiefzoon (vreselijk woord voor een heerlijk joch) niet het autobehang kon kopen dat ik net ontdekt had. Van Studio Ditte, een geweldig merk met de leukste behangdesigns. Het lag boven ons budget. Maar het printje liet me niet los en toen ik zag dat Studio Ditte ook pakpapier verkocht in dat autoprintje, wist ik voldoende. Ik heb een oude kast op de kop getikt, geverfd en behangen met het pakpapier. Zo hadden we toch nog dat leuke printje in ons huis ;-).

Kast en stoel: kringloop. Dino-potjes: DIY. Robotknuffels: Ferm Living

Vijf jaar later kreeg Willemijn een nieuwe kamer. Het werd een echte grotemeidenkamer want ze was tenslotte ‘al’ drie jaar. Met een nieuw bed en een nieuw behangetje dat we samen hebben uitgezocht. Wat was ik blij dat ze net als ik wèg was van het vogelhuisjesbehang van – je raadt het al – Studio Ditte. En nu was het budget er wel! Het pakte uit zoals ik in gedachten had. De wand werd een echte eyecatcher in haar kamer. En het bijbehorende dekbedovertrek maakte het plaatje compleet.

Bed: Bonjour Rêve. Poster, koffertje en paperbag: Huusje Kids. Speelkleed en poef: Nukko Design. Houten hanger: Little Mish Mash. Poppenbedje: Sebra. Kussens/knuffels: Bulb London, Lucky Boy Sunday en Fine Little Day.

Dus toen ik enkele maanden geleden kleur wilde toevoegen aan Otis’ monochrome kamer, was de keuze snel gemaakt. Ik slaagde bij Studio Ditte en koos het nieuwe raketbehang, het bijpassende dekbedovertrek en de geweldige nieuwe muurstickers.

Bed: Sebra Kili. IJslampje: A Little Lovely Company.

Batman muziekdoos via www.billieandaxel.com

De producten van Studio Ditte zijn niet goedkoop. Maar ik zie ze echt als een stukje kunst in de kinderkamers waar ik graag een paar euro extra voor wil betalen. Een vleugje magie dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen èn in de smaak valt bij papa en mama. Want wat ik bijzonder vind aan de prints van Studio Ditte is dat ze niet gaan vervelen. En dat zegt echt iets, want ik ben doorgaans snel ergens op uitgekeken, zeker als het gaat om interieurstyling. En ja, je leest het goed: ook papa is tevreden. We staan hier namelijk iedere keer weer versteld van het gemak waarmee we (lees: manlief) het behang aanbrengen op de muur en hoe goed het blijft zitten. Bovendien zijn de meeste Studio Ditte prints ‘leeftijdloos’. Ik vond het autobehang immers geweldig toen Twan vijf jaar oud was, maar overweeg het nu weer voor hem – inmiddels bijna 12 jaar oud – aan te schaffen. Want ja ook hij vindt het ‘erg cool’. Dus wie weet ;-).

Ook Studio Ditte shoppen? Dat kan via http://www.studioditte.com

Ledikantdeken: Marjorie Minnie. Pop: Lucky Boy Sunday