Jurk en sokken Mini Rodini via BBOTB, legging Little Miss Juliette, schoenen Adidas

Sweater, legging en sokken Mini Rodini via BBOTB, schoenen Puma Tinycottons

Instagram. Ik ben er dol op en breng er wekelijks heel wat uurtjes op door. Door mijn liefde voor kinderkleding en interieur heb ik er veel leuke mensen leren kennen en zijn zelfs een paar (h)echte vriendschappen ontstaan. Bovendien doe ik door al die mooie feeds ontzettend veel inspiratie op.

Maar wat ik wel eens jammer vind, is dat ik binnen mijn doelgroep op Instagram heel veel dezelfde merken zie. Merken die op vrijwel iedere feed wel terugkomen. Hoewel het begrijpelijk is en ik er zelf tot op zekere hoogte natuurlijk ook aan mee doe, komt het de diversiteit niet ten goede. Het is juist zo leuk om onderscheidend te zijn!

Daarom ontwijk ik bepaalde ‘hotte’ merken en trends bewust en speur ik altijd naar nieuwe merken. Ik kan dan ook enorm blij worden als ik een nieuw label heb ontdekt. En helemaal feest wordt het als ik een winkel heb gevonden waar ze meerdere – voor mij – onbekende merken verkopen die ook nog eens in mijn straatje passen.

Floortje: jurk Mini Rodini via BBOTB, legging Little Miss Juliette, schoenen Adidas. Outfits Otis en Willemijn Little Alien Kids. Kniesokken BangBang Copenhagen.

Bon Bon on the Block (BBOTB) is zo’n winkel waar onderscheidenheid hoog in het vaandel staat. Met een stenen winkel aan Kortekade in Rotterdam èn een webshop, beide gerund door twee enthousiaste meiden, Rieke en Marie-Claire. Bij BBOTB vind je – zoals ze zelf heel terecht zeggen – nog echte treasures. Van steady merken als Mini Rodini (hier al vele jaren favoriet, want goed van kwaliteit en niet trendvolgend maar juist trendsettend), Stella McCartney en MarMarCopenhagen, maar ook juweeltjes van onbekende(re) labels.

En zo kon het zomaar gebeuren dat ik ineens geweldige items van twee (voor mij) nieuwe toffe merkjes in huis had: Fish & Kids en Fresh Dinosaurs. Allebei Spaanse merken en allebei heerlijk eigenzinnig. En hoe cool is het dat dat beide merken nog bijna nergens te vinden zijn en BBOTB zelfs de enige in Nederland is die Fish & Kids verkoopt! Ik ben benieuwd hoe lang dat nog zo blijft ;-).

Sweater Fish & Kids, legging Mini Rodini, beide via BBOTB. Schoenen Puma Tinycottons

Sweater en baggy pants Fresh Dinosaurs via BBOTB, schoenen Adidas

Van Fresh Dinosaurs kocht ik een setje, van Fish & Kids een trui. En alle drie de kledingstukken zijn echte aanwinsten in Otis’ kledingkast. De Fish & Kids sweater heeft geweldige vintage details en is ontzettend mooi gemaakt. Die moet je eigenlijk gewoon even in real life zien, want geen enkele foto doet hem recht.

Van het setje van Fresh Dinosaurs viel met name het kleurgebruik mij op. Kleurtjes die een beetje retro aan doen, in net even andere tinten dan je bij andere merken ziet.

Zowel de Fish & Kids sweater als het Fresh Dinosaurs setje zijn heel zacht en comfy. Let bij aanschaf wel even op de maatvoering. Otis heeft draagmaat 92/98 en draagt van het Fresh Dinosaurus setje maat 2y en van de Fish & Kids trui maat 18-24 maanden. En zie hoe oversized de kleding is (de mouwen van de Fish & Kids trui zijn op de foto naar binnen omgevouwen). Beide merken vallen dus erg ruim.

Ook een van deze (of misschien wel de vele andere) toffe merkjes shoppen bij BBOTB? Ga dan eens langs of bezoek de webshop via www.bonbonontheblock.com Shop till you drop! ;-).