Willemijn is binnenkort jarig en ze wil graag shinen in een echte feestjurk. Ze wordt zes jaar, dus dan weet je het wel: mevrouw weet wat ze wil en is niet snel tevreden.De opdracht aan moeders was een echte feestjurk met wijd uitstaande rok, maar niet (te) roze want ze is tenslotte geen vijf meer… En oh ze liet nog even tussen neus en lippen door weten dat ze een bijzondere jurk wil die ‘niemand anders heeft’. Lees: niemand op school ;-).

Nu maak ik normaal gesproken korte metten met zoveel attitude, maar ik vond het deze keer eigenlijk wel schattig. Willemijn heeft in tegenstelling tot haar grote zus en haar peuterbroertje nog nooit een ‘echte verjaardagsoutfit’ gehad en tja, ik vind zo’n opdracht ook gewoon echt leuk!

Maar de moed zonk me al snel in de schoenen. Vanwege mijn (uit de hand gelopen) hobby zie ik natuurlijk veel nieuwe collecties en ik ben zo’n moeder die heel enthousiast de leuke vondsten showt aan haar dochters. Die op hun beurt dus al snel iets niet meer zo bijzonder meer vinden. Leermomentje voor mama voor in de toekomst ;-).

Ik ben dus maar eens gaan zitten voor een zoektocht naar de wat exclusievere, meer high end, merken. Het was niet de bedoeling om honderden euro’s uit te geven (en geloof me, die kinderjurken zijn er; zelfs van duizenden euro’s, ik wist niet wat ik zag) maar voor een keertje mocht ‘ie wel iets meer kosten dan het gemiddelde jurkje in Willemijns kast.

En zo kwam ik – al surfend- uit bij Melijoe Paris. En daar werd ik meteen blij van! Wat een toffe combi van echte high end fashion (Gucci, Balmain, Dolce & Gabbana etc.) en de voor mij meer vertrouwde urban merken als Mini Rodini, Wolf & Rita, Tinycottons en Molo.

En: Caroline Bosmans… Ongelooflijk dat ik zelf niet aan dit ontzettend toffe Belgische label had gedacht! Al vaak had ik me zitten verlekkeren aan de mooie rokken en jurken, maar eerlijk is eerlijk: ik vind ze gewoonweg te duur voor mijn meiden om te dragen naar school en clubjes. Maar voor deze gelegenheid is zo’n jurkje perfect!

Ik viel voor het zwarte bambi eenhoorn jurkje ‘della catessen de(e)(a)r unicorn’. Ik heb het gekocht en ook nog een trui voor Otis geshopt van het coole Wolf & Rita, die ik daar ook zomaar in Otis’ maat vond. Loopt hij er ook kek bij op Mijntjes verjaardag ;-).

Tot mijn grote verrassing – de shop zit in Parijs! – werd twee dagen later het pakket al bezorgd. En oeh wat is het jurkje mooi. Het is een organza jurk en de kwaliteit is echt prachtig. Ik had het niet verwacht te zeggen, maar ik vind het echt iedere cent waard, zo bijzonder en mooi. En het staat haar zo mooi!! Ik zeg: mission accomplished. Maar oordeel zelf..

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens op www.melijoe.com