Ik hou ontzettend van planten. Planten maken je huis gezellig en laten het leven, zelfs het meest minimalistische interieur. Bovendien ben ik dol op de kleur groen, helemaal in combinatie met het vele roze in ons huis. Dus één en één is twee..

Helaas is er een kleine kink in de kabel. Ik heb namelijk totaal geen groene vingers. Ben met name heel erg goed in het laten dood gaan van planten. Zelfs cactussen hebben bij mij het loodje gelegd. En dat is geloof ik best wel knap…

Gelukkig (of helaas voor de planten in kwestie) ben ik niet het type dat snel opgeeft. Dus toen een tijdje geleden de pilea-gekte hoogtij vierde, heb ik via een handige plantenmoeder op Instagram een stekje bemachtigd. Ik vind ze leuk, die pannenkoekenplantjes. En ze schijnen ook nog eens gemakkelijk te zijn in het onderhoud. Vol goede moed ben ik eraan begonnen. En tot mijn stomme verbazing leeft de plant na een jaar nog steeds en is het zelfs een gigantische plant geworden! Dat ik ook al geprobeerd heb hem te stekken en dat dat gigantisch is mislukt, daar ga ik verder maar even niet op in (…).

Toen een goede vriendin mij een paar maanden geleden vertelde over haar nieuwe project ‘avocadopit opkweken tot boom’ was ik dan ook meteen enthousiast. Dat wilde ik ook! En je raadt het nooit: het is gewoon gelukt! Maal twee! Ik heb mijn volgers op Instagram al in mijn stories op de hoogte gehouden van de voortgang. Maar vond het resultaat tot nu toe toch wel een blogje waard. Het worden namelijk al echt boompjes!

En bij een mooi boompje hoort natuurlijk een mooie pot. Ik kocht daarom elho potten. Het zijn buitenpotten geworden, die ik ook gewoon binnen gebruik. Deze potten hebben een waterreservoir, zodat ik me geen zorgen hoef te maken over de plantjes. Ik vermoed namelijk dat mijn vroegere probleem met planten te maken heeft gehad met een teveel aan water geven, waardoor de wortels stikten. Dat probleem is hiermee verleden tijd! Er zijn schotels bij verkrijgbaar, zodat er geen sporen achterblijven op meubels en tegels. Elho potten zijn vorstbestendig en – heel belangrijk – ze verkleuren niet en worden niet vlekkerig! Kijk maar eens naar het verschil. Deze twee fuchsiaroze potten heb ik 4 jaar geleden tegelijk aangeschaft en staan nu permanent in de tuin. Links elho, rechts een ‘goedkope’ variant die oorspronkelijk dezelfde (effen) kleur had als die van elho. Het verschil is enorm!

Tot zover mijn verhaal. Foto’s zeggen meer dan woorden. Kijk mijn boompjes eens shinen!! Zal het dan toch nog iets worden met die groene vingers van me?Elho potten kun je bij een groot aantal winkels kopen. Ik kocht de mijne (Loft Urban 30 Round) bij Praxis. Op elho.com kun je de verschillende ‘stenen’ verkooppunten zien via https://www.elho.com/nl/verkooppunten/vind-een-winkel-bij-jou-in-de-buurt of online: https://www.elho.com/nl/verkooppunten/online-retailers/.

PS: wil je een stappenplan ontvangen voor het opkweken van een avocadoboom? Stuur me dan even een berichtje!