Wij gaan altijd in Nederland op vakantie. De hoofdreden is dat we niet houden van GEDOE. We zien het gewoonweg niet zitten om uren- c.q. dagenlang met vier kinderen (ik heb ook nog een schat van een stiefzoon) te reizen. En met z’n allen vliegen in het hoogseizoen vinden we eenvoudigweg zonde van het geld. Bovendien hou ik van het Nederlandse klimaat. Van de wisselvalligheid; dat je vooraf niet weet wat voor weer het wordt en dus eigenlijk steeds een ander soort vakantie krijgt. Ik ben benieuwd hoe lang dat nog zo blijft in ons koude kikkerlandje (het voelde afgelopen zomer alsof we in Frankrijk waren, haha) maar dat terzijde.

GEEN GEDOE betekent ook dat we altijd kiezen voor gemak qua accomodatie. Maar we willen de kids wel graag dat ‘kampeergevoel’ meegeven. Daarom is glamping voor ons de perfecte oplossing.

Afgelopen zomer zijn we naar een lodge geweest van Kampeerdorp de Zandstuve, een heerlijke familiecamping in Rheeze, gemeente Hardenberg (Overijssel). De lodges staan daar net als bij de kampeerplekken rondom een veldje met speeltuin. Alle kids spelen met elkaar, je hebt als ouder overzicht en daardoor zelf ook echt vakantie. Op andere campings zien we de lodges vaak afgezonderd van de kampeerplekken netjes op een rijtje staan. Dat is niet ons ding.

We kozen de 6-persoons Vechtdallodge. Deze is onder andere voorzien van centrale verwarming en een vaatwasser, voor ons een must, haha.. Bovendien heeft deze lodge een bedstee (met een trapje naar boven), wat voor onze meisjes de grootste pret is. Ik kan er nog veel meer over vertellen, maar de foto’s zeggen eigenlijk genoeg ;-).

Volgend jaar zomer gaan we weer naar Kampeerdorp de Zandstuve. We waren eigenlijk op zoek naar een andere familiecamping, puur om iets anders te ontdekken. Maar deze camping heeft alles wat we zoeken en met name de opzet van de veldjes – die wij zo belangrijk vinden – zie ik niet op vergelijkbare campings terug. Toen ik een aantal maanden geleden op Instagram om tips voor alternatieven vroeg, kreeg ik bovendien van meerdere mensen teruggekoppeld dat deze camping qua animatie en opzet wel echt boven de rest uit steekt. Dus toen was de keuze snel gemaakt!

Oh en wat die animatie betreft: ik realiseerde me bij het schrijven van deze blog dat ik daarvan helemaal geen goede foto’s heb. Dat is zonde want de animatie is hier superleuk! De foto’s van Cobus de uil en zijn vriend(innet)jes Bella, Berk, Bliz en Buur houden jullie dus nog van me tegoed! Tot stuuf! 😉