Het is december. Voor velen dè feestmaand – en oeh wat hou ik van deze maand – maar het feest begint hier een maandje eerder: in november. Dan zijn bij ons twee kids jarig en dat moet natuurlijk uitbundig worden gevierd. Niet qua aantal mensen – wij vieren verjaardagen altijd alleen met familie omdat we niet van grote drukke feesten houden – maar het huis wordt altijd helemaal versierd, er is veel lekkers, we pakken uit met het kinderfeestje enz. enz.

Late night prepping (dat krijg je als ze AL 9 wordt en niet meer zo vroeg gaat slapen ;-))

 

We trapten dit jaar af met Floortjes negende verjaardag (ja je leest het goed, mijn oudste is NE-GEN, waar blijft de tijd), een kleine drie weken later gevolgd door Otis derde (ik zeg verder niets, slik…). En omdat ik altijd vreselijk veel geld betaal voor een custom made taart die eigenlijk nooit helemaal naar onze zin is (mijn taartenbakker vraagt minimaal 45 euro voor een eenlaagse taart) besloot ik voor het eerst in mijn leven zelf te gaan bakken.

Ik durfde dat aan omdat de taarten heel basic mochten zijn. Ik had namelijk te gekke decoratie gescoord bij confettitime.nl. Ballonnen, eetgerei (bekers, bordjes en bestek), slingers, cupcakewikkels, het complete plaatje. Én caketoppers en kaarsjes voor op de taart. Voor Otis had ik het dinosaurusthema (Dino Party) gekozen en Floortje koos zelf de Toucan Party. Dit alles zag er al zo geweldig uit, met toffe kleuren en figuren, dat een heftig versierde taart niet nodig was.

Dus ik aan de slag. Wonder boven wonder is het nog gelukt ook! En dat voor iemand die niet kan koken en daarom doorgaans ook totaal geen plezier heeft in de keuken. Met een paar goeie tips van vriendinnen en mijn grote vriend Google is het me zelfs gelukt de rolfondant netjes om de taart heen te krijgen. En toen kon het decoreren beginnen! Van de taart en van ons huis. En hoe dat uitpakte? Kijk zelf maar ;-). En let vooral ook op Floortjes slinger van doorknoopballonnen. Een eyecatcher!