Wat ben ik toch dol op het voorjaar. Terwijl iedereen reikhalzend lijkt uit te kijken naar de zomer, kan de lente mij niet lang genoeg duren. Ik kan zo genieten van die eerste momenten dat het ‘lekker’ aan voelt buiten, dat je de winterjas kunt inruilen voor een dunner exemplaar en daarna zelfs ‘met zonder jas ;-)’ naar buiten kunt. Ik merk dit ook aan de kids; die hebben na een koude en natte winter zin om naar buiten te gaan! Lekker spelen, vies worden en Vitamine D opsnuiven.

En zeg je Otis dat we naar buiten gaan, dan zegt hij “fietsen”! Het mannetje is zo dol op fietsen. Of hij het nu zelf doet op zijn driewieler of dat hij bij papa of mama op de fiets gaat, het is hem om het even. We hebben de afgelopen jaren dan ook heel wat afgefietst met hem voorop. Dit jaar gaan we het alleen wel anders doen; hij gaat voor het eerst achterop de fiets met me mee. Vorig jaar had ik nog een voorzitje, maar Otis wordt al zo groot en zwaar (15+ kg schoon aan de haak), dus het werd tijd voor een kleine verhuizing.

En gisteren was dan de vuurdoop; tijd voor een testritje. Hoe dat ging? Eerlijk is eerlijk, het was even wennen om hem niet meer in het vizier te hebben. Maar wat zat ‘ie lekker knus achter me! We mochten een nieuw type fietsstoeltje testen: de Qibbel Air. Een oer-Hollands stoeltje èn het lichtste stoeltje dat in Nederland verkrijgbaar is (slechts 2,5 kg!). Wat een fijn ding is dat! Allereerst al omdat het zo eenvoudig te monteren is. Geen gedoe met schroevendraaiers en zo. Met een klem zet je het zo vast. Voor deze niet al te technische papa en mama een uitkomst. Bovendien is het een heel hip stoeltje (en ik geef eerlijk toe: dat vind ik een groot pluspunt). Maar het allerfijnste aan dit stoeltje vind ik dat Otis er zo lekker comfy ‘in’ zit. In plaats van ‘op’, zoals je bij veel andere stoeltjes ziet. Ik denk dat het komt door de hoge rugleuning en de ergonomische vorm van het stoeltje. Ook zijn voetjes zitten ‘in’ het stoeltje en hangen er niet bungelend onder, zoals ik gewend was bij de meiden. Het is een beetje lastig te beschrijven, kijk maar eens naar de foto’s.

De vormgeving van het stoeltje, in combinatie met de verstelbare 5-puntsgordel, geven mij een heel veilig gevoel. En Otis kennelijk ook, want hij viel dus gewoon in slaap hè, tijdens zijn eerste tochtje van dit seizoen…. En dan ook echt binnen 10 minuten. Lekker dan, daar sloofde ik me dan zo voor uit. Maar tegelijkertijd ook een uitkomst voor de lastige peuterpuber momentjes, haha… Ik dat we veel gaan fietsen de komende maanden! 😉

Vechtend tegen de slaap….

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Qibbel. Meer info over de Qibbel Air vind je via https://www.qibbel.nl/?utm_source=Influencer&utm_medium=otisoh&utm_campaign=Qibbel