Wow wat kreeg ik ongelooflijk veel reacties op mijn Instagram stories van ons weekendje weg naar Kampeerdorp de Zandstuve! Ik schreef al eerder een blog over onze keuze voor ‘luxe’ kamperen, niet te ver weg en zonder gedoe. En hoe we met ons wensenlijstje keer op keer (deze zomer voor de vijfde keer!!) belanden in dit geweldige kampeerdorp. Maar wat tot nu toe een beetje onderbelicht bleef, zijn de fantastische faciliteiten voor de kinderen.

Te beginnen met de ruime centraal aangelegde speeltuintjes op de kampeervelden, één van de hoofdredenen waarom we destijds voor dit park gekozen hebben. Otis is niet weg te slaan uit de zandbak en van de speeltoestellen. Bovendien spelen onze kids graag buitenspelletjes. Momenteel is het houten buitenspeelgoed van Tactic Selecta hier favoriet. Met stip op nummer 1 staat Mölkky, een houten werpspel. En niet alleen bij ons, want op ons veldje werd dit door heel veel gezinnen gespeeld. Hoe fijn is het dat de kinderen daar alle ruimte voor hadden, terwijl wij onderuitgezakt met een hapje en drankje naar ze konden kijken ;-)…

Bovendien gingen we iedere dag wel één of meerdere keren zwemmen. Kampeerdorp de Zandstuve heeft zowel een binnen- als (verwarmd, hoezee!!) buitenzwembad, waardoor je bij ieder weertype een duik kunt maken. De kids waren ook veel te vinden in de indoor speeltuin ‘Cobus’ Speelkasteel’. En last but not least: er is een fantastisch animatieteam aanwezig. Nu waren wij zelf nooit zulke fans van campinganimatie, maar geloof me: als je dit hebt gezien, verander je wel van mening. De kindervriendjes Bella, Buur, Bliz en Berk en hun grote blauwe knuffelbeer – eh vogel – Cobus de Uil hebben hier alle harten gestolen. Tijdens de vakantieperiode organiseren zij allerlei activiteiten, maar het allerleukste vinden onze kids de show die iedere avond in Berks Bostheater gegeven wordt. En de meiden zijn in het hoogseizoen steevast te vinden bij de (zeer professionele!) musicals die in datzelfde theater worden opgevoerd. En Otis? Otis is helemaal verliefd op Cobus de Uil, zoals je ziet ;-)…


Mölkky spelen

Maar ehhh.. Ik kan nog veel meer vertellen over dit mooie park, maar eigenlijk moet je het gewoon een keertje meemaken. En heb je een kleintje? Dan zou je het eens kunnen proberen tijdens de Dreumesweken, die ieder jaar in mei, juni en september zijn. Kijk maar eens op de site: www.zandstuve.nl/dreumesweken En ook Mölkky spelen? Dit geweldige spel is onder andere te koop via http://www.bol.com/nl/p/molkky/1004004013638652/