Twee jaar geleden kwam manlief met het lumineuze idee om onze matrassen te vervangen. Het was hoog tijd, onze matrassen hadden we al zò lang, dat was niet gezond. Ik gaf hem gelijk, weet dat je matrassen het beste iedere vijf jaar kunt vervangen ivm vocht en schimmels (jak). Maar ze lagen zo lekker. Husband had daar ook een antwoord op: hij had precies dezelfde matrassen op het internet gevonden. Bij de (online) winkel waar de oude matrassen destijds ook gekocht waren, van hetzelfde merk, dezelfde lijn. Dat kon niet fout gaan…

Je voelt het waarschijnlijk al aankomen: het ging dus wel fout. De matrassen zagen er hetzelfde uit maar waren VEEL harder dan de oude exemplaren. Volgens manlief kwam dat doordat ze nog nieuw waren en zouden ze snel zachter worden. Niet dus. Ze bleven keihard en hoewel ik er na een tijdje aan gewend was, waren ze niet ideaal voor mij als rug- en zijslaper. Omdat een nieuw matras nogal een uitgave is, heb ik vorig jaar een topmatras van een paar centimeter erop gekocht. Dat was stukken beter. Maar zo lekker als m’n oude bedje is m’n nieuwe nooit geworden.

En toen zag ik een advertentie van Club 9 Sleepservice. Voor minder dan tien euro per maand kun je daar een abonnement nemen op een nieuw kwaliteitsmatras, dat iedere 5 jaar netjes door ze wordt vervangen en gerecycled.

Dit zou betekenen dat ik én een kwaliteitsmatras zou krijgen, waarvoor ik een maandelijks bedrag zou betalen en dus geen eenmalige hoge aanschafkosten. Plus iedere vijf jaar een nieuw matras, waarbij het oude gerecycled zou worden. Veel beter voor het milieu dus dan het ‘gewoon’ weg te gooien. Ik besloot de gok te wagen (ik durfde het aan omdat je 100 dagen kunt proefslapen) en heb na een korte check van de 3 verschillende modellen (hardheid afhankelijk van je slaaphouding: rugslaper, draaier of buikslaper) het allerzachtste model gekozen: dat van de rugslaper. En ohhhhh wat ben ik er blij mee! Ik slaap nu een klein weekje op mijn nieuwe matras maar het is echt hemels. Het is 25 cm dik en zoooo zacht! Nooit meer een knalhard matras voor mij! De foto’s spreken voor zich.. Dus ehhh manlief: je blijft eraf haha…

Oh en wat ook nog wel het vermelden waard is: Club 9 heeft een affiliate model ingericht waarmee voor ieder lid dat zich via jou aanmeldt 30 euro wordt betaald. Of je nu influencer bent of een tevreden abonnee: dat is handig, of niet?!

Meer informatie over Club 9 Sleepservice vind je via https://www.club9-sleepservice.nl/

Het enige nadeel van dit nieuwe matras: het is niet meer van mij alleen 😆


Sterker nog: ze weet m’n bedje ook zonder mij te vinden, haha
Sneaky little thing 😉