Floortje in actie. Volhouden!

Hebben jullie m’n vorige blog gelezen, over mijn afvalreis? Daarin gaf ik aan dat ik vanaf januari wilde gaan sporten. Nou, dat plan staat nog steeds – sterker nog, ik heb twee lotgenoten gevonden die met me meegaan! Gezellig en een goede stok achter de deur, dus dat gaat vast goed komen straks. Maarrrr: stiekem ben ik alvast aan het sporten geslagen. Totaal out of character voor mij, eerder beginnen met sporten. En het grappige is dat ik het ben gaan doen zonder dat ik mezelf daarvan bewust was 🙊.

Ja echt! Want wat is er aan de hand? We mochten van Nintendo de nieuwe Ring Fit Adventure uittesten. Naïef als ik was, dacht ik dat dat een ‘gewoon’ spelletje was. En liet ik de meisjes eens lekker hun gang gaan. Maar toen daar op een gegeven moment ruzie ontstond over wie nu mocht (ik ik ik!!) en ik bezwete hoofdjes zag, wist ik dat er meer aan de hand was.

Kom op, Floortje! Nog ff door 😉

De Ring Fit Adventure is namelijk een fitnessspel voor de Nintendo Switch. Er zit een grote ring bij (de Ring-Con) en een beenband, zodat je bewegingen geregistreerd worden. Spelenderwijs doe je allerlei work-outs, aangepast op jouw conditie, jouw wensen, jouw lijf. Denk aan squats, joggen, maar ook yoga. De oefeningen die je doet, worden vertaald naar acties in de game. Zo squat je om monsters te verslaan en ren je met herten door een landschap. En steeds ga je een stapje verder.

Vergis je niet in de intensiteit, je bent echt aan het sporten. Op de foto’s dragen de kids hun gewone kleding. Maar na een kwartiertje spelen, lopen ze (we) steevast in een ondergoed haha. Luchtige sportkleding is dus geen overbodige luxe bij dit spel. Wel heb ik het idee dat ik goed begeleid word. De Ring-Con maakt een inschatting van je hartslag, er wordt regelmatig gevraagd naar hoe de moeilijkheidsgraad je bevalt en of het tijd is voor een drinkpauze. En voorafgaand aan een nieuwe sessie wordt bijvoorbeeld gevraagd of je spierpijn hebt van de vorige training (jaaaaa 🙈), etc etc. 

Zoals ik al aangaf, gaat alles spelenderwijs. En welk spel, dat bepaal je zelf. Je kunt kiezen tussen het grote avonturenspel waarin je de ‘vijand’ moet verslaan: de draak Drago. Met dit spel ben je wel een tijdje zoet. Maar er zijn ook veel verschillende mini games. Bij alle games word je begeleid door je persoonlijke fitnesscoach: Treen.

Joggen!
Zittend knieheffen

Wat de meiden helemaal geweldig vinden, zijn kleine dingetjes zoals het zelf kunnen bepalen hoe je er uit ziet in het spel. En hoe verder je in het spel bent, hoe meer mogelijkheden je krijgt. “Mama, ik mag andere kleren kiezen! Ohhhh nu mag ik een smoothie om te herstellen!” Dat soort kreten komt hier steeds voorbij. En wat ik persoonlijk ideaal vind, is dat je oefeningen op maat krijgt. En bijv kunt aangeven dat je bepaalde oefeningen wel of juist niet wilt (kunt) doen. Handig als je bijv. lichte rugklachten hebt, zoals ik.

Inmiddels ben ik zelf ook al behoorlijk verslaafd. Zoals jullie weten, ben ik geen sporter, maar sporten is zowaar leuk op deze manier! Echt een aanrader, voor zowel kids als volwassenen! Dus als je nog een kerstcadeau voor het hele gezin zoekt… ;-).

Willemijn ook in actie
Nee, ze hoeft niet te poepen. Dit zijn squats 😉

Voor meer info over de Ring Fit Adventure: https://www.nintendo.nl/Games/Nintendo-Switch/Ring-Fit-Adventure-1638708.html