Een maand of drie geleden werd ik gevraagd of ik Silk’n FaceTite Ritual zou willen uitproberen. Een anti rimpel apparaat met hulpmiddelen waarmee je huidveroudering kunt tegengaan, nee sterker nog: je huid kunt verjongen. Het FaceTite apparaat maakt gebruik van technologieën die ook in professionele huidklinieken worden gebruikt om de huid te verbeteren, alleen dan in je eigen huis.

Nou, dat liet ik me geen twee keer zeggen! Ik ben de 40 al een tijdje geleden gepasseerd en heb natuurlijk her en der een paar rimpels. Maar dat vind ik eigenlijk nog niet eens het meest storend. Ik merk met name dat mijn huid de laatste jaren slapper is geworden en zie dat vooral terug op foto’s. Onder mijn ogen zijn langzaam maar zeker kringen ontstaan die een vermoeide indruk geven. Bovendien heb ik sinds ik ben bevallen van Otis, mijn jongste, pigmentvlekjes op mijn wangen die ik liever kwijt dan rijk ben. Dus challenge accepted!

De belofte
Eerlijk is eerlijk; ik had er een hard hoofd in dat Silk’n FaceTite Ritual echt zou doen wat wordt beloofd. Beloftes over een goede werking worden snel en veel gemaakt, maar of ze uitkomen is een tweede. En Silk’n belooft nogal wat:

  • Vermindert rimpels en fijne lijntjes
  • Bouwt volume op, verstrakt de huid en lift de gezichtscontouren
  • Herstelt collageen- en elastinevezels
  • Verstevigt de diepere huidlagen en verbetert de structuur en elasticiteit van de huid
  • Vervaagt oppervlakkige zonne- en ouderdomsvlekken
  • Pijnloos, niet-chirurgisch en veilig voor alle huidtypen

Inhoud van het pakket
Ik ontving het apparaat in een mooie beautycase met spiegel. Naast het FaceTite apparaat bevat de beautycase een tube Hyaluronic gel en een serum, Silk’n Hyaluronic Serum. Dit belooft directe anti-verouderingsresultaten. Bovendien is een tweede apparaat toegevoegd: de Silk’n Bright. Met deze zachte rode elektrische gezichtsborstel kun je de huid diep reinigen voor en na de behandeling. Verder bevat het pakket nog een haarband en een verlengkabel van 1,5 meter.

Het FaceTite apparaat

Aan de slag
De eerste behandeling deed ik in de badkamer, voor de spiegel. Omdat ik het best een beetje spannend vond en wilde zien of het goed ging. Dat ging het en eigenlijk was er niets spannends aan. De tweede en volgende behandelingen deed ik daarom lekker op de bank, relaxed in de avond terwijl ik Netflix keek. Iedere keer begon ik – op een schone huid – met de Silk’n Bright (een paar minuutjes) en ging daarna aan de slag met de FaceTite. Voor ik de FaceTite gebruikte, bracht ik de gel of het serum aan. Zonder deze basis werkt het apparaat niet. En vervolgens behandelde ik de probleemgebieden met de FaceTite, spoelde mijn gezicht af en bracht nogmaals het serum aan. En daarna nog een lekkere nachtcrème.

Het serum

Na de eerste behandeling merkte ik al verschil! Natuurlijk was dit nog niet te zien (op een gezonde blos na), maar ik voelde dat er iets gaande was. Mijn huid tintelde en voelde enorm zacht aan.

Het tijdsbeslag
In de handleiding staat dat je de FaceTite 15 minuten per probleemgebied moet gebruiken. Dit betekent dat een volledige behandeling 1,5 uur in beslag neemt. Er zijn nl. 6 probleemgebieden: voorhoofd, beide wangen (incl het gebied naast en onder het oog), de bovenlip, kin en de nek. Omdat ik die anderhalf uur iets te pittig vond en mijn focus met name lag op de wangen en het gebied naast en onder de ogen, paste ik de behandeling alleen hier de volledige 15 minuten toe. Voorhoofd, bovenlip en kin behandelde ik 10 minuten en de nek liet ik voor wat ‘ie was. Zo was ik iedere keer een uurtje zoet; voor mij de ideale behandelingstijd. En dit deed ik trouw 2 maal per week, 10 weken lang. Ik moet wel zeggen dat na een week of 5 de klad er een beetje in dreigde te komen. Maar rond die tijd ligt ook het omslagpunt; het resultaat begint zichtbaar te worden. De lockdown was toen al gaande, maar mijn moeder vroeg me tijdens het videobellen ineens of ik iets aan mijn gezicht had laten doen. Want ik zag er zo stralend uit. Als dat geen stimulans was! Na tien weken is het resultaat optimaal en hoef je alleen nog bij te houden. Dit betekent één behandeling elke twee weken; die staat netjes ingepland in mijn agenda en is prima te doen! Ik zie het nu echt als een momentje voor mezelf ;-).


Het resultaat
En dan natuurlijk wat iedereen wil weten: werkt het nou echt?! Ik heb foto’s gemaakt voor de eerste en na de twintigste behandeling. Een kleine disclaimer vooraf, want poeh wat vond ik het lastig om twee dezelfde foto’s van de probleemgebieden te maken (voor en na). Het viel me behoorlijk tegen om exact dezelfde hoek, exact dezelfde afstand te vinden. Ik heb de voor- en nafoto’s op dezelfde plaats in huis gemaakt, rond hetzelfde tijdstip op de dag. Maar natuurlijk is de lichtval in huis heel anders eind februari dan begin mei. Desalniettemin heb ik geprobeerd een zo realistisch mogelijk vergelijk te maken. Ik vind het verschil enorm, maar oordeel voor jezelf!

Links voor, rechts na. Vervaagde pigmentvlekken, verminderde rimpels en m’n huid oogt gezonder
Boven voor, onder na. Hier ben ik heel blij mee. De kringen onder mijn ogen zijn aanzienlijk verminderd
Links voor, rechts na. Ik vind de uitstraling van de rechter foto aanzienlijk jonger en gezonder. Op de voor-foto draag ik zelfs nog wat oog- en wenkbrauwpotlood ook (rechts niets).

De kosten
Silk’n Facetite Ritual kost incl alle genoemde accessoires €249. Een flink bedrag, vond ik van tevoren. Maar nu ik zie wat een verschil het maakt, vind ik het zeker de moeite waard. Helemaal als je het vergelijkt met het ondergaan van dezelfde behandeling in een professionele huidkliniek; daar valt het aankoopbedrag bij in het niet.

Aanrader?

Een dikke ja!! Ik gun iedere vrouw dit apparaat. Wel merk ik erbij op dat je de tijd moet kunnen nemen en de discipline moet kunnen opbrengen om de behandeling vol te houden. Met die randvoorwaarde vind ik het een topinvestering!

Meer info over de Silk’n Facetite Ritual vind je hier. En mocht je meer willen weten over de exacte werking van het apparaat, check dan even deze video. Debbie Thomas, een beroemde huidexpert van veel Engelse sterren, legt hierin uit wat het apparaat precies doet.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Silk’n. Je kunt Silk ’n FaceTite Ritual kopen in diverse shops, zoals op Silkn.eu, Douglas.nl, Bol.com, Bcc.nl en Wehkamp.nl.