Mama aan het snoeien, tot grote hilariteit van de rest van het gezin 😅Toen wij ons huis lieten bouwen, waren we het er al snel over eens dat ik het voor het zeggen zou hebben over de binnenkant en manlief over de buitenkant. Uiteraard in overleg met elkaar, maar ik ben degene die altijd binnen aan het schuiven is en hubby houdt de buitenboel bij. Omdat we allebei niet van gedoe houden, werd ‘onderhoudsarm’ het sleutelwoord. Zo hebben we binnen een gietvloer en buiten grote vloertegels en rechte stukken gras die snel te maaien zijn. Geen onkruid wieden voor ons ;-).

Maar één keer per jaar moeten we (lees: de man van de tuin) er aan geloven en worden de handen uit de mouwen gestoken. Een grote klus is het snoeien van de heg. We hadden een elektrische heggenschaar, maar manlief zat altijd te klooien met dat zware ding en het snoer dat op de een of andere manier steeds in de weg zit. In de tijd dat ik nog vrijgezel was, heb ik het snoer zelfs wel eens gesnoeid haha… Oeps!

Daarom deden we een dansje (zie je het voor je 😂) toen we ontdekten dat Bosch Home & Garden een elektrische heggenschaar heeft die snoerloos is, de  EasyHedgeCut 18-45. Bye bye geklooi, hallo vrijheid bij het snoeien. Bovendien is de 18 Volt batterij compatibel met alle Bosch 18 Volt apparaten. Zo hebben we (lees: de vrouw in huis) ook de snoerloze stofzuiger van Bosch, de Bosch Unlimited (lees mijn review hier) en kunnen we beide apparaten gebruiken met dezelfde batterijen en opladen op dezelfde accu. Geen gedoe, waar we zo van houden. En bovendien beter voor het milieu en je portemonnee ;-).

Tadaaaaa….

Onze jaarlijkse snoeibeurt is inmiddels achter de rug. Tot grote hilariteit van mijn man mocht ik de honneurs waarnemen deze keer. Of om eerlijk te zijn: ik mocht beginnen, manlief maakte de klus af. Want ja, hij is nou eenmaal de baas in de tuin toch? 😜 Maar ik moet zeggen: het was in no time gepiept deze keer. Of zoals hij zei: “normaal is het snoeien de grote klus, nu was ik meer tijd kwijt met opruimen”. Als ze daar nu nog even een apparaatje voor verzinnen 😉…

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch Home & Garden. Voor meer info over de EasyHedgeCut 18-45, kijk vooral even hier.