Back to school: wij zijn er (bijna 😆) klaar voor

Nog heel even en wij moeten er weer aan geloven; de scholen beginnen op 17 augustus weer in onze regio 😩 Positief puntje aan dit leed is dan wel weer dat er nieuwe schoolspullen geshopt moesten worden. Daar worden ze bij ons altijd heel blij van 🙈 En mama mag dat dan op de foto gaan zetten; daar word ik weer blij van haha 😅 Win-win! Een tijdje geleden vertelde ik op Instagram dat ik ambassadeur ben geworden voor Mepal; iets waar ik heel blij mee ben, gelet op onze verslaving wat leuke bakjes, servies en flessen betreft. Ik vroeg toen ook of het leuk zou zijn als ik onze aanwinsten voor het nieuwe schooljaar zou showen en er werd onwijs enthousiast gereageerd! Dus tadaaa…

Zeg nou zelf: wat een mooie spullen!

Maar voor ik dieper op mijn back to school-buit in ga, iets over mijn geschiedenis met Mepal. Die is namelijk al lang! Toen ik zwanger was van Floortje, zo’n elf jaar geleden, kwam ik voor het eerst in aanraking met Mepal. Ik zocht bakjes om Floortje mee te geven naar het kinderdagverblijf en vond ze bij Mepal. Toen Floortje later naar school ging, ging ik als vanzelfsprekend voor de Campus schoolserie. Alle drie de kids hebben inmiddels lunchspullen uit deze fijne lijn. De spullen lekken niet, gaan lang mee en – heel belangrijk – zijn gemakkelijk te openen door kinderhandjes. Op de foto’s zien jullie de schoolbeker (met draaidop) en pop-up drinkfles uit de Campus-lijn. Kijk ook vooral even hier als je meer wilt weten over de Campus-collectie!

Dit seizoen maak ik qua lunchboxen voor het eerst een overstap van de Campus-lijn naar een andere lijn van Mepal, de Bento lunchboxen Take a Break die ook bedoeld zijn voor volwassenen. Eerlijk is eerlijk; ik viel voor de mooie kleuren. Maar daarnaast zijn ze net wat groter dan de lunchboxen uit de Campus-lijn en hebben ze meerdere Bento-boxjes. En die vind ik super vanwege de vershoudfunctie. Ik maak de lunches van de kinderen de avond van tevoren al klaar en vind het fijn dat het brood nog ècht vers is de volgende dag. En het mandarijntje dat ik voor Otis pel niet uitgedroogd in zijn bakje ligt. Zonder dat ik het daarvoor toch nog in een boterhamzakje moet wikkelen. Om die reden heb ik in het verleden al eerder Bento lunchboxen uitgeprobeerd – superfijn! – maar die mochten niet in de vaatwasser. De Bento lunchboxen van Mepal mogen dat wel (zelfs in de magnetron!) en voor iemand zoals ik, die niet van gedoe houdt, is dat echt een must. Voor de meiden koos ik de grote variant (large) en voor Otis de midi (geschikt voor 4 boterhammen, dus alsnog erg ruim voor onze 4-jarige; fijn!). Meer informatie over deze lunchboxen en de vershoudfunctie kun je hier lezen.

Ik zocht er mooie waterflessen bij uit, in dezelfde mooie kleuren (nordic green en pink), die ik zelf ook trouw overal mee naar toe sleep. Ze zijn zo handzaam! Je vindt ze hier.

En nu ben ik natuurlijk benieuwd naar jullie aankopen en ervaringen! Hebben jullie al spullen gekocht voor het nieuwe jaar en zo ja: wat is het geworden?

Niet de Campus-lijn, maar toch eenvoudig te openen door kinderhandjes, zoals je kunt zien 😉
Nom nom nom…

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Mepal. Kijk voor meer informatie op deze pagina.