Ik weet nog heel goed dat ik het tijdens mijn zwangerschappen jammer vond dat er weinig variatie was qua drankjes. Ik dronk veel thee, soms koffie (ja ook toen ik zwanger was vond ik dat heerlijk), water en af en toe een colaatje. Maar als ik gezellig met vriendinnen afsprak en zij een cocktail namen, wist ik nooit wat te bestellen. Cola of water kwamen me op een gegeven moment de keel uit en als ik een beroep deed op de creativiteit van het restaurant oid, kreeg ik al snel iets überzoets geserveerd als ik vroeg om iets lekkers zonder alcohol. En ik hou niet zo van zoetigheid…

Mijn lievelingsdrankje op dit moment is gin tonic en ik ben niet de enige; dit drankje is populair. Ik hou van die droge, bittere smaak. Ben alleen wat minder blij met een kater, helemaal sinds ik moeder ben. En eerlijk is eerlijk: ik ben ook helemaal niets meer gewend, de dagen van mijn studententijd waarin ik kon drinken wat ik wilde, liggen ver achter me. Dus die kater komt sneller dan je denkt haha… Kater en kids gaan bovendien niet goed samen, dat hoef ik jullie vast niet te vertellen. Daarom drink ik weinig en ben altijd wel op zoek naar iets nieuws. Blij verrast werd ik door NONA june, het eerste Belgische alcoholvrije gedistilleerde drankje. Dit had er tien jaar eerder moeten zijn! NONA lijkt erg op mijn lievelingsdrankje. Het is net als de alcoholische variant gemaakt van o.a. jeneverbes. Alleen dan zonder ook maar een druppel alcohol!

Ik drink NONA zoals gezegd met tonic, maar vind het ook leuk om te variëren. Mijn favo recept van dit moment is spicy – maar dan echt, want met… Spaanse peper! Ik dronk de alcoholische variant met peper al een tijdje nadat ik het recept eens tegen kwam via mijn grote vriend Google. Maar de NONA variant is misschien nog wel lekkerder. En maak je heel eenvoudig zo:

Pers een kleine limoen in een glas. Verwijder de pitjes van de Spaanse peper en leg hem in het glas (ik snijd hem over de lengte omdat dit een mooi effect geeft). Voeg een deel NONA toe en twee delen tonic. Een paar ijsblokjes erbij, eventueel een paar blaadjes munt, laat het pepertje even ‘trekken’ in je drankje en klaar! Echt heerlijk dit!


Nieuwsgierig geworden? Meer info over NONA vind je hier!