Jaaa daar zijn dan eindelijk de zonnestralen! Een tijdje geleden mochten we er al een weekje van proeven – en dat smaakte naar meer. Maar Nederland zou Nederland niet zijn als we in de weken die erop volgden, niet alle mogelijke seizoenen voorgeschoteld zouden krijgen ;-). Nou ja, des te fijner is het dat we nu wel lekker buiten kunnen zitten, of niet dan?

Het enige nadeel hiervan vind ik dat ook weer het tuinonderhoud om de hoek komt kijken. Niet dat ik me daar veel van aantrek, want zoals ik vorig jaar al eens schreef, is manlief de baas in de tuin en vind ik dat helemaal niet erg, haha. Zolang ik er binnen (mijn domein ;-)) geen gedoe van heb althans. Zoals het geval is bij rondslingerend gras in de woonkamer, nadat hubby het heeft gemaaid. Want ja, de opvangbak van de grasmaaier is al een tijdje stuk. En dus vond ik na de eerste keer grasmaaien van dit voorjaar op de benedenverdieping alweer overal gras, binnengewaaid via de tuindeuren die we in het voorjaar en de zomer altijd open hebben. Dat moest anders kunnen.

En dat kon het. Ik mocht de snoerloze grasmaaier van Bosch Home & Garden uittesten, de CityMower. Wat een perfecte timing! We zijn al heel wat jaartjes fan van de snoerloze gereedschappen van Bosch Home & Garden; hebben er onder meer een stofzuiger van (de Bosch Unlimited, lees mijn review hier) en een heggenschaar (check de test hier) en oehhh wat werkt het fijn zonder snoer! Dat geeft zoveel bewegingsvrijheid. Net als de andere snoerloze apparaten heeft ook de CityMower een 18 Volt batterij die compatibel is met alle Bosch 18 Volt apparaten, zodat we alle apparaten kunnen gebruiken met dezelfde batterijen en opladen op dezelfde accu. Ideaal!

En kijk eens wie nu ook het zware werk kan doen… Voor een keertje dan hè, de volgende keer mag m’n man weer aan de bak ;-). Maar eerlijk is eerlijk, het is een fijne machine. De grasmaaier is gemakkelijk te besturen, de handgrepen liggen fijn in de hand en de CityMower maait het gras ook strak langs onze bloembakken. Bovendien is de maaihoogte eenvoudig in te stellen met een hendel. Dat was bij onze vorige grasmaaier een heel gedoe. En… ik heb niet alleen geen last meer van gras in de woonkamer, maar de grasmaaier ‘zuigt’ ook de bladeren van het grasveld die van de bomen eromheen zijn gevallen. We hoeven dus niet meer te vegen. Even met de grasmaaier over het grasveld en de bladeren zijn weg, ook in de herfst als je niet hoeft te maaien.

En dat is nog niet alles. Als klap op de vuurpijl mochten we ook nog eens de GardenPump regentonpomp proberen. Deze werkt eveneens op de 18 Volt batterij. Met de GardenPump kunnen we de tuin de komende maanden besproeien met regenwater uit onze regenton. Wij hebben hem bevestigd aan de regenpijp en de muur, maar hij is door de bijgeleverde hulpmiddelen aan iedere muur of watertank te bevestigen. Hij heeft bovendien een timer, 3 standen en is aan te sluiten op allerlei soorten sproeiers en slangen, echt een topding! Helemaal happy hier, zoals je wel kunt zien, haha… Laat die zomer maar komen!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch Home & Garden. Voor meer info over de CityMower of de GardenPump, kijk vooral even hier en hier!